Crash dieet met shakes

Eerder schreven we een artikel over populaire dieten. Een dieet die we nog niet genoemd hebben is het crash dieet. Het crash dieet is een methode die snel resultaat op kan leveren maar ook risico’s kent. Vaak wordt een crash dieet gecombineerd met het gebruik van shakes. In dit artikel meer achtergrond informatie over deze manier van dieten.

Het principe van het crash dieet

Bestaat een dieet uit minder dan 1.000 calorieën per dag dan valt het dieet in de categorie crash dieet. Gemiddels hebben mannen circa 2.250 en vrouwen 2.000 calorieën per dag nodig. Door maar 1.000 calorieën te eten per dag zit je daarmee verder onder de calorie-behoefte. Het resultaat zal zijn dat je snel gaat afvallen.

Voordelen van het crash dieet

De voordelen van het crash dieet zijn evident. Zo zul je hoogst waarschijnlijk snel kilo’s kwijtraken. Prima als je vlak voor een bruiloft of vakantie nog even wat aan je gewicht wilt doen. Voor de lange termijn biedt het crash dieet echter geen goede oplossing. Een dergelijk dieet is immers niet vol te houden.

Nadelen van het crash dieet

Het is echter zeer de vraag of deze crash dieet methode wel verstandig is. Door de enorm lage hoeveelheid calorieën bestaat het risico dat je spiermassa gaat verliezen. Je wilt juist buikvet verliezen en geen spiermassa. Want spiermassa is gezond voor de vetverbranding. Hier kunnen shakes een goede oplossing voor bieden. Een goede dieet shake is rijk aan eiwitten en zit laag in de suikers. Door de hoge hoeveelheid eiwitten worden de spieren beschermt. In dit artikel over het shake dieet lees je alle ins en outs over deze manier van dieten.

Verder is het risico aanwezig dat je niet alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Ook hier kunnen shakes in voorzien doordat een goede shake vaak veel gezonde voedingsstoffen bevat. Daarmee bent je toch in staat om relatief eenvoudig de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen.

 

 

De vijf populairste diëten van het afgelopen jaar

We willen allemaal vitaal blijven een ook zijn we niet altijd tevreden over ons uiterlijk. Je leest een tijdschrift of nog een blog voor moderne vrouwen met allerlei tips over diëten en bewegen. Het afgelopen jaar hebben we weer heel wat diëten voorbij zien komen. Welke waren het populairst in 2019?

Keto-dieet

Iedereen had het in 2019 over het Keto-dieet. Bij dit dieet eet je veel vetten en weinig koolhydraten. Je lichaam raakt in ketose, omdat het overschakelt op verbranding van opgeslagen vetten. Je hebt minder honger tijdens dit dieet en je insulineniveau daalt, omdat je minder suiker binnen krijgt. Als je fanatiek sport is dit dieet niet aan te raden, want voor je energie heb je koolhydraten nodig. Als je een flitsende start wilt maken met diëten, kan je dit dieet wel een aantal weken volgen.

Intermittent fasting

Bij Intermittent fasting vast je een deel van de dag. De meest gebruikte methode is om het ontbijt over te slaan. Je lichaam kan geen energie halen uit voedsel, maar moet vet verbranden. Ook hier raakt je lichaam in ketose. Deze methode moet je niet langer dan een maand volgen, anders loop je het risico dat de kilo’s er weer aankomen, als je gestopt bent.

Carnivoor dieet

Niet geschikt voor vegetariërs! Je eet zo min mogelijk koolhydraten en je haalt je eiwitten en mineralen zoveel mogelijk uit dierlijke producten. Ook hier val je af door het schrappen van koolhydraten.

Paleo dieet

Dit oerdieet brengt ons terug naar onze voorouders. Je eet meer natuurlijke voeding. Hierbij geldt de volgende vuistregel: als het beweegt of je kunt het rauw eten, heeft het een paleo-stempel. Voor vegetariërs is het minder geschikt. Bovendien is het lastig om onbewerkte producten volledig te vermijden.

Raw food

Dit dieet is meer een levenswijze. Je eet alleen rauw en onbewerkt voedsel. Op lange termijn ga je wel voedingsstoffen missen.

Voorkom een terugval

Voorkom dat je na een dieet weer terugvalt in je oude eetgewoonten. Het is zonde als je de kilo’s weer terugkrijgt, of zelfs nog meer. Pas je eetgewoontes definitief aan. Vitaal blijven is wat we allemaal willen.