Snoep

Snoep voor bruiloften: Tips om de perfecte hoeveelheid snoep in te kopen en te presenteren

Ben je druk bezig met het plannen voor je grote dag en kun je wel wat hulp gebruiken? We helpen je graag met een belangrijk element, snoep! Tijdens je droomdag wil je natuurlijk dat alles zo perfect mogelijk is, maar ook is het belangrijk om te denken aan het budget dat je hebt opgesteld. Daarom is het belangrijk om een goede hoeveelheid snoep in te kopen en presenteren. We geven je tips hoe je dit het beste kunt doen.

Gastenlijst

Voordat je al je favoriete snoep gaat inslaan is het belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn op je bruiloft. Zo weet je welke snoep je kunt kopen en welke snoep te ver boven je budget ligt. Een andere belangrijke factor is de hoeveelheid snoep per persoon. Een goede hoeveelheid per persoon is 100 gram.

Groothandel snoep

Wanneer je een bruiloft houdt voor veel mensen is het slim om snoep in grote hoeveelheden te kopen. Dit betekent ook dat je iets minder gaat betalen. Het is ook perfect voor als je maar een paar soorten snoep wilt voor je bruiloft. Groothandel snoep online bestellen neemt wat zorgen weg. Het is namelijk heel eenvoudig en relatief goedkoop.

Candy bar

Heb je veel mensen uitgenodigd, maar wil je minder tijd bezig zijn met het verpakken van het snoep? Overweeg dan om mooi open glazen vazen te vullen met je favoriete snoep soorten. Naast de vazen leg je een bakje neer met kleine verpakkingen waar maximaal 100 gram in past. Zo ben je zelf minder druk en krijgt elke gast een beetje snoep.

Locatie

Snoep is versiering en het kan je locatie leuker maken. Leg het op verschillende plekken neer zodat je ruimte mooi versierd is en je gasten snel en overal snoep kunnen pakken. De exacte locatie waar je het snoep legt is wel belangrijk. Snoep op zonnige en vochtige plekken leggen is geen goed idee. Probeer locaties te vinden die droog zijn en zich in de schaduw bevinden.

Thema

Houd je je aan een specifiek thema waar bepaalde kleuren echt niet bij passen? Let hier dan op wanneer je je snoepkeuze maakt. Heb je nog geen idee wat je thema is? Kijk dan online naar thema snoep. Een tip: snoep voor Valentijnsdag is ook vaak leuk voor bruiloften. Lichte kleuren zijn ook vaak goed, ze sluiten namelijk goed aan op de meeste thema’s.

De kracht van illusie

Het presenteren van snoep is belangrijk. Je wilt niet een paar zakken snoep op een tafel leggen en dit serveren aan je gasten. Het is visueel onaantrekkelijk. Maak gebruik van hoogteverschillen en mooi servies. Verschillende hoogtes geven een gevoel van diepte en textuur. Een tip: gebruik cakestandaarden, of boeken om makkelijk de hoogte aan te passen.

 

Hopelijk helpen deze tips je verder op weg en kan je weer iets van je lange bruiloft to-do list afstrepen.