Dit zijn de 5 meest populaire pizza’s

Pizza. We zijn er simpelweg dol op. Dit overheerlijke gerecht uit Italië is door de hele wereld overgenomen en zowel jong als oud zijn er gek op. Maar wat zijn nou precies de meest populaire pizza’s? In dit artikel maakten we een top vijf van de meest populaire pizza’s van Nederland.

Pizza Margherita

De pizza margherita is een typisch Napolitaanse pizza. De pizza wordt door velen bestempeld als saai, maar de pizza heeft ook veel aanhangers, gezien de margherita op nummer één in ons lijstje staat. De ingrediënten op de pizza zijn vaak simpel, maar goed: tomaten, mozzarella en verse basilicum.

Pizza Pepperoni

Op de pizza pepperoni zit, zoals op bijna iedere pizza, tomatensaus en kaas. Verder zit er natuurlijk pepperoni op. Pepperoni is de scherpe variant van salami en de pizza pepperoni is dan ook niet voor mensen die niet tegen een pitje kunnen. De worst wordt gemaakt van varkensvlees en rundvlees, soms wordt er ook kip aan toegevoegd. Aangezien pepperoni geen Italiaanse worst is, wordt er in Italië vrijwel geen pizza pepperoni gegeten en blijft deze topping vooral in Nederland en Amerika populair.

Pizza 4 Formaggi

Op de pizza 4 formaggi zit heel erg veel kaas. Voor de Nederlandse kaaskoppen onder ons, is de 4 formaggi dus een echte topper. Doorgaans zit er pecorino, mozzarella, gorgonzola en taleggio op de pizza, maar hier en daar wordt wel eens voor een ander soort kaas gekozen.

Pizza 4 stagioni

Als je een klein beetje Italiaans kunt, weet je ook wat er op de pizza 4 stagioni zit. Stagioni betekent namelijk seizoenen. De pizza is dus gevuld met groentes en producten uit het seizoen dat momenteel gaande is. 

Pizza Parmigiana

De pizza parmigiana is een heerlijke pizza met een goede hoeveelheid aubergine. De twee ingrediënten die deze pizza namelijk speciaal maken zijn: aubergine en parmezaanse kaas. Daarnaast wordt de pizza natuurlijk ook nog belegd met tomatensaus en mozzarella.

Honger gekregen?

Heb je honger gekregen van al dat gepraat over heerlijke pizza’s? Bestel dan eens een pizza bij WOODSTONE Pizza and Wine. Hier eet je de allerlekkerste pizza’s!