pizza

Pizza bolognese maken

Een van de meest verkochte pizza’s wereldwijd en eigenlijk altijd lekker te noemen voor iedereen. Het recept voor een pizza bolognese maken is een eeuwenoud recept vanuit Italië, welke eigenlijk de  basis legt voor vele andere pizza’s omdat de saus voor de pizza bolognese gewoon super goed is. Bij deze hebben we een recept gevonden voor de pizza bolognese te maken op een authentieke manier, voor de bodem kunt u kiezen uit een van onze andere recepten, dit recept gaat puur om de bereiding van het beleg van de pizza. Op Snellepizza.nl vind je nog meer recepten en informatie over het snel laten bezorgen van jouw pizza.

 

Pizza bolognese bakken

Iedereen kan het want het is een redelijk eenvoudig recept met veel voorkomende ingrediënten. Mocht het recept voor de pizza bolognese maken toch niet aan uw verwachtingen voldoen, of u heeft een beter recept laat dan een reactie achter voor ons, zodat we eventuele aanpassingen kunnen doen of uw nieuwe recept toe kunnen voegen.

 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 hele gesneden ui in ringen
  • 2 teentjes gesneden/geperste knoflook
  • 1 blik gehakte tomaten (250gr)
  • 250 gram gehakt
  • 60 gram gesneden champignons
  • 1 eetlepel tomatenpurree
  • 40 gram italiaanse kruiden
  • 3 eetlepeles Mascarpone
  • 40 gram Parmazaanse kaas (of bekijk deze andere lekkere kazen voor op de pizza)

Instructies

 

  1. Bereid het deeg van de pizza bodem eerst voor aan de hand van een van onze andere recepten, en bak deze alvast 12 voor in de over op 220 graden
  2. Doe de olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden uienringen alvast zo’n 3 minuten voor totdat ze goudbruin van kleur worden.
  3. Voeg vervolgens het gehakt en de knoflook toe en bak dit geheel in zo’n 5 minuten helemaal gaar.
  4. Draai vervolgens het vuur laag en voeg de champignons, gehakte tomaten, tomatenpuree, de kruiden, peper en zout toe en laat vervolgens in een afgedekte pan de saus zo’n 10 minuten garen.
  5. Roer om de paar minuten even door de saus voor een goede verdeling van de kruiden.
  6. Smeer de pizzabodem ondertussen in met de Mascarpone roomkaas
  7. Verdeel vervolgens de saus over de pizza, maar zorg ervoor dat de saus niet tot aan de rand van de pizza komt.
  8. Daarna strooi de parmezaanse kaas over de pizza en stop het geheel nog zo’n 8 minuten in de oven.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *