Wist je dat je van zorgverzekeraar mag overstappen?

Wist je dat je van zorgverzekeraar mag overstappen?

Vraag mensen wat het belangrijkste in hun leven is en nadat ze hun geliefden en familieleden hebben genoemd, zul je al snel het woord ‘gezondheid’ horen vallen. Voor mensen die altijd gezond zijn geweest, klinkt dit misschien als een cliché, maar iedereen die ooit (ernstig) ziek is geweest, weet dat wanneer je gezondheid je in de steek laat, het leven ineens heel zwaar kan worden. Genoeg reden dus om te zorgen dat je je gezondheid goed onderhoudt. Een goede zorgverzekering is hiervoor essentieel. Helaas zijn er veel mensen die een verzekering hebben die hen niet biedt wat ze nodig hebben. Dat is zonde want op die manier kan het gebeuren dat je geen zorg afneemt, omdat je de kosten niet kunt ophoesten. Herken je dit? Dan is het tijd dat je een andere zorgverzekering afsluiten gaat.

Waarom zou je je zorgverzekering ineens gaan veranderen?

Misschien vraag je je af wat het nut is om je zorgverzekeraar te veranderen? Een verzekering is toch een verzekering? Dat is helaas te simpel gedacht. Een verzekering is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. Verzekeringsmaatschappijen concurreren daarnaast met elkaar waardoor er grote verschillen kunnen ontstaan tussen wat de diverse partijen aanbieden. Dit biedt je de kans om een pakket te kiezen waar je het meeste voordeel uit haalt. Wanneer je goed kijkt naar wat je nodig hebt, zul je zien dat je vervolgens een mooie besparing kunt doorvoeren door naar een andere verzekeraar over te stappen. Misschien blijkt wel dat de basisverzekering Univé veel beter bij je past dan wat je nu hebt. In dat geval is het de moeite waard om over te stappen. Dat mag je een keer per jaar kosteloos doen.

Wat als je veel niet-gecontracteerde zorg wilt gaan afnemen?

Een zorgverzekering bestaat uit twee onderdelen: de basisverzekering en vervolgens de aanvullende verzekeringen. De basisverzekering biedt meerdere opties. Deze verschillen van elkaar in de mate waarin ze niet-gecontracteerde zorg vergoeden. Je zorgverzekeraar sluit namelijk contracten af met zorgverleners zodat je daar zorg kunt afnemen. Mocht je graag onder behandeling willen gaan bij een partij waar je zorgverzekeraar net geen contract mee heeft afgesloten, dan kun je je verzekering aanpassen. Je kiest dan voor een pakket dat niet-gecontracteerde zorg vergoedt. Dit kan voor een bepaald deel zijn, maar je kunt ook een pakket kiezen waarbij alle kosten van de zorg die je afneemt bij die partij uitgekeerd wordt door je verzekeraar. Dit betekent wel dat je wat meer premie betaalt.

Je zorgvraag zo goed mogelijk inschatten + zorgtoeslag

Een verzekering is bedoeld om je kosten te laten besparen. Vandaar dat het aan te raden is om even goed te kijken naar welke zorg je precies nodig denkt te hebben het komende jaar. Hoe beter het je lukt om je verzekering af te stemmen, hoe meer voordeel je uit je verzekering kunt halen. Weet je dus nu al dat je volgend jaar een grondige behandeling moet ondergaan bij de tandarts? Dan kun je er voor kiezen om nu alvast een tandartsverzekering aan je basisverzekering toe te voegen. Op die manier voorkom je dat je volgend jaar grote kosten moet maken, omdat je een behandeling hebt ondergaan. Vergelijk sowieso altijd even diverse verzekeraars met elkaar om te zien waar je het meeste voordeel kunt pakken. Waarom zou je namelijk meer geld uitgeven dan nodig is? Check het zelf even.