de inrichting van een grootkeuken

Wat heb je nodig om je eigen horecazaak te starten

De toename in de groei van horeca zorgt ervoor dat veel meer mensen hun eigen zaak willen openen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet namelijk aan veel dingen denken, maar het is belangrijk om bij de basis te beginnen. Hieronder de basispunten die je goed moet hebben zitten voor je je eigen horecazaak opent.

Apparatuur voor je in je zaak

Ben je van plan om een lunchroom te openen of een restaurant, het maakt niet uit, voor beide heb je professioneel apparatuur nodig. Denk koelers en vriezers, kook apparatuur, rvs-werktafels en vaatwassers. Bij de inrichting van een grootkeuken komt nou eenmaal veel kijken. Alles moet op de juiste plek liggen en er moet efficiënt omgegaan worden met de beschikbare vierkante meters. Vergeet ook niet de wet en regelgeving die van toepassing is in de horeca. Bijvoorbeeld goede ventilatie.

Goed personeel

Iets wat heel belangrijk is om te hebben, is goed personeel. Je personeel is immers je uithang bord van je zaak. De gasten zullen vaak als eerst je personeel als eerste zien en het eerste contact hebben. Belangrijk dus dat je personeel gastvriendelijk is. Het is dus ook belangrijk dat je geld en tijd in je personeel steekt. Nu de horeca groeit, kunnen zij wanneer ze het niet naar hun zin hebben makkelijk ergens anders aan de slag. Naast je gasten binden, is het ook belangrijk om je personeel te binden. Denk aan persoonlijk contact. Je leert mensen het beste kennen na werktijd. Zorg ook dat de medewerkers intern, onderling het goed met elkaar kunnen vinden. Blijf bijvoorbeeld even zitten na werk, organiseer teamuitjes en houdt persoonlijke gesprekken. Steek daar dus ook tijd in. Denk ook aan het loon dat je geeft, houdt niet je ouderwetse CAO aan. Je personeel verdient toch meer dan dat?