Lekkere toppings voor je zelfgemaakte pizza

Houd jij van het knapperige geluid als je in je zelfgemaakte pizza bijt? Wij zijn er in elk geval dol op. Wat een pizza echt lekker maakt? De toppings natuurlijk. Op onze monte pizza crust of zelfgemaakt pizzadeeg experimenteren we dan ook regelmatig met heerlijke toppings.

Say cheese!

Als je het aan ons vraagt hoort er op elke pizza kaas te liggen. Maar niet elke kaas is geschikt voor je pizza. Je wil natuurlijk dat je op elke pizzapunt kaas proeft. Kies daarom voor een kaas die goed smelt. Voor een ideale spreiding raden we je aan om geraspte kaas te gebruiken.

 

Dit zijn goede kaastoppings voor je zelfgemaakte pizza:

  • Mozzarella
  • Parmezaan
  • Cheddar
  • Emmentaler

 

Onze tip: beleg je pizza met een mengeling kazen. Zo voorkom je een te zoute pizza (als je te veel parmezaan gebruikt) of een kaassoort die overheerst.

Wil je graag een echte smaakmaker toevoegen?

Beleg je pizza dan met geitenkaas of een blauwe kaas, zoals Roquefort. Deze kazen smelten iets minder goed. Voor een ideale spreiding leg je dus verschillende brokjes over heel de pizza.

Toppings voor een lekkere vegetarische pizza

Je kan je monte pizza crust beleggen met vegetarische toppings. Een pizza met lekker veel groenten doet het altijd goed. Bij ons valt een pizza met artisjok en buffelmozzarella altijd goed in de smaak. Ook combinaties met tomaat en pesto zijn heerlijk. Pompoenblokjes en spinazie zijn het ideale duo voor je herfstpizza.

 

Dit zijn heerlijke vega toppings:

  • Falafel
  • Vegetarisch gehakt
  • Paprika
  • Ananas
  • Spinazie
  • Spiegelei
  • Rode of groene pepers
  • Champignons
  • Aubergine
  • Rode) ui
  • Rucola (koude topping!)

Eet jij graag een stukje vis?

Zalm en tonijn zijn heerlijke pizza toppings. Ook zeevruchten zoals mosselen en sint-jacobsvruchten doen het goed op een pizza. Als je graag een vis pizza maakt, geven we je de tip om een witte pizza of pizza bianca te maken. Dan vervang je de tomatensaus met een heerlijke roomsaus.

Vlees doet het altijd goed

Ben jij een meat lover? Vlees doet het altijd goed op een pizza. Italiaanse ham van Parma tot prosciutto zullen altijd lekker zijn. Salami is ook lekker. Mag het wat pittiger? Kies dan voor pepperoniworst of chorizo. Spek- en kipblokjes zijn ook lekker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *