groothandel

4 tips bij het starten van je eigen bedrijf

Een eigen bedrijf heeft veel voordelen. Je kunt je eigen tijd indelen en je kunt aan de slag met zaken die jij leuk vindt. Bij het starten van een eigen bedrijf komen veel verschillende zaken kijken. Niet alleen dien je een plan klaar te hebben liggen waarin jouw ideeën helemaal uitgewerkt zijn, ook zul je eventuele leningen moeten aanvragen en op zoek moeten gaan naar een kantoorruimte of werkruimte. Je schrijft je in bij de KvK en mag je officieel ondernemer noemen. Aan de slag dan maar! Met onderstaande tips kun je alvast je voordeel doen.

Inkopen bij de groothandel

Als je een eigen onderneming hebt met een KvK-nummer, mag je ook je inkopen doen bij een groothandel. En dat biedt veel voordeel! Niet alleen kun je dan voordelig inkopen doen, ook is het assortiment van een groothandel vaak groter dan van een andere winkel. Er zijn verschillende groothandels. Zo kun je je schrijfwaren en kantoorspullen halen bij een non-food groothandel en je bureau en ander meubilair bij een meubelgroothandel of een groothandel in kantoormeubelen. Ook zijn er groothandels die verschillende producten aanbieden gericht op een bepaalde branche, zoals nagelgroothandels, drogisterij groothandels of vleesgroothandels. Voor al je producten kun je wel bij een groothandel terecht.

Investeer in een goede website

Een goede website is vaak erg prijzig. Dit is dan ook waar een starter vaak op bezuinigd. Toch is dat niet verstandig. Een website online zetten, betekent namelijk niet dat de klanten daarna vanzelf naar je toe komen. Je zult eerst wat hoger op bepaalde zoektermen in Google moeten scoren. Dat doe je met SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Ook al is jouw website nog zo mooi, als hij technisch niet in orde is, zal het scoren in Google erg moeilijk worden. Daarom is het ook verstandig direct te investeren in een goede site. 

Naamsbekendheid vergroten

De beste stap naar een succesvol bedrijf, is je naamsbekendheid vergroten. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt reclame maken binnen Social Media. Je kunt flyers en brochures verspreiden. Je kunt ook zelf actief op zoek gaan naar klanten, door mensen op te bellen, langs bedrijven te gaan of in het centrum gewapend met flyers mensen aan te spreken. Je kunt ook pennen laten drukken met jouw bedrijfsnaam, logo en website erop en deze uitdelen onder vrienden, bekenden en klanten. Zo duikt je naam telkens weer op!

Administratie uitbesteden

Als ondernemer wil je je graag bezig houden met daar waar jij goed in bent: jouw bedrijf. Administratie is helaas wel noodzaak, maar vaak niet het favoriete onderdeel van de business. Door je administratie uit te besteden, weet je zeker dat dit op de juiste manier gedaan wordt en heb je alles direct overzichtelijk. Het kost jou geen extra tijd meer. En die tijd kun jij weer in je bedrijf stoppen.