6 gourmet kerstgeschenk ideeën

Wat is er leuker dan als het buiten donker en guur is, gezellig met z’n allen te gourmetten? Het antwoord moge duidelijk zijn. Niet zo heel veel. Zeker rond kerst of als het Pasen is, is gezellig vlees bakken en pannenkoekjes maken een van de ontspannende activiteiten die je met je gezin, partner of vrienden kunt doen. Een leuk cadeau kerst dat met gourmetten te maken heeft, is dan ook een van de gaafste presentjes die je iemand in je directe omgeving kunt geven. In dit blog hebben we de leukste cadeau kerst ideeën voor gourmetliefhebbers verzameld om een keer verrassend uit te pakken rondborstig. Eet smakelijk alvast!

1. Een compleet en luxe gourmetstel als cadeau kerst

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: als je thuis een verouderd en vettig gourmetten hebt, wat niet vreemd is als er veel gegourmet wordt, is het hoog tijd om je gourmetset een keer te vervangen voor een moderner exemplaar. Uiteraard kies je dan voor een gourmetstel dat groot genoeg is, zodat je met voldoende mensen lekker kunt eten. Ook is het slim om, gezien duurzaamheid en energiekosten, te kiezen voor een energiezuinig model.

2. Een kookboek met de lekkerste gourmetrecepten

Nog een leuk idee voor kerstcadeaus geven aan gourmetliefhebbers is een receptenboek met daarin de leukste, lekkerste en meest verrassende gourmetrecepten. Denk bijvoorbeeld aan het boek Gourmetpret met Danny, Het Groen Gourmet Kookboek of, ook interessant en leerzaam voor als je van visrecepten houdt: The Gourmet Farmer Goes Fishing

3. Een wijnpakket voor tijdens het gourmetten

Als degene die je met een leuk gourmetcadeau wilt verrassen van een lekkere rosé of van witte of rode wijn houdt, dan kun je haast geen beter kadootje kiezen dan een mooi wijnpakket. Kies voor een fraaie wijndoos, met daarin twee van de favoriete wijnen. Nog mooier wordt het natuurlijk als je er twee originele wijnglazen bij koopt. Je kunt dan samen, tijdens het gourmetten, het glas heffen en nog wat extra genieten van het eten door jullie favoriete wijn te drinken!

4. Originele gourmetborden

Gourmetten is niet echt gourmetten zonder mooie en originele gourmetborden. Deze borden mogen in het assortiment gourmetspullen van echte gourmetfanaten dan ook niet ontbreken. Borden hebben de neiging om in de loop van de tijd wat gedateerd te raken. Dus kan het nooit kwaad om een keer een nieuwe bordenset aan te schaffen die bij jullie gourmetstel en jullie persoonlijke stijl past. 

5. Een mooie tafelkleed tegen vetspatten

Nog zo’n leuk idee: koop voor dé gourmetfanaat een bijpassend tafelkleed. Zo voorkom je dat er vetspatten op tafel komen. Kies voor een standaardkleed of, om origineel te zijn, voor een kleed met eigen opdruk.

6. Een serviesset voor bij het gourmetten

Speciaal gourmetservies is een ander cadeau waarmee je indruk kunt maken bij een gourmetliefhebber. We hadden het al over borden voor het gourmetten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een complete serviesset met naast borden sausbakjes, bestek, bekers, een of meer karaffen en degelijke accessoires die bij het gourmetten van pas komen.