vlees

Biologisch vlees in de huidige tijd

Biologisch vlees is een term die hedendaags veel voorkomt in de samenleving. Wat verstaan we precies onder biologisch vlees? Biologisch vlees is vlees dat geproduceerd wordt waarbij er rekening gehouden wordt met dier en natuur. Zo krijgen dieren meer leefruimte en gaan ze vaker naar buiten. Er wordt dus echt gekeken naar het welzijn van het dier in plaats van enkel het zo snel mogelijk produceren van het vlees. Om te kijken of u biologisch vlees koopt of niet kunt u naar het keurmerk op de verpakking kijken. Dit keurmerk geeft aan met hoeveel respect voor de dieren het vlees geproduceerd is. De keurmerken gaan van een tot drie sterren, waarbij drie sterren voor het beste leven staat. Vanuit de dierenbescherming wordt hier extra goed opgelet, zodat de waardes die eraan hangen daadwerkelijk nageleefd worden.

Scharrelvlees

Nu het verschil tussen regulier vlees en biologisch vlees beschreven is, is het interessant om te kijken naar de betekenis van scharrelvlees. Scharrelvlees zit precies tussen biologisch en regulier vlees in. Zo krijgen de dieren meer ruimte en mogen ze vaker naar buiten, maar is het nog niet zo goed geregeld als bij biologisch vlees. Officieel staat niet vastgesteld wat scharrelvlees inhoudt, dus daarom is het niet altijd duidelijk wanneer vlees de naam scharrelvlees krijgt. Over het algemeen spreekt men over scharrelvlees wanneer het vlees een of twee sterren van het Beter Leven keurmerk heeft.

Biologisch vlees online bestellen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor biologisch vlees. Ook wanneer u dit niet in de supermarkt wilt kopen, kunt u dit online aanschaffen. Er zijn verschillende webshops die biologisch vlees aanbieden. Deze webshops zijn ontstaan vanuit een maatschappelijk oogpunt om het biologisch vlees op de kaart te zetten. Hierdoor draagt u als consument bij aan de Nederlandse maatschappij. Vaak weet u als klant nooit zeker waar uw vlees vandaan komt wanneer u dit bij uw lokale slager koopt. Dit is bij de online webshop wel anders. Doordat u kunt achterhalen waar het vlees vandaan komt, weet u in hoeverre het vlees ook daadwerkelijk biologisch is. Een van de webshops die garant staat voor biologisch vlees is JP Puurvlees .

Bestelling plaatsen

Wanneer u van plan bent om biologisch vlees te bestellen, is het belangrijk dat het goed thuis afgeleverd wordt. Daarom zorgen deze webshops ervoor dat het vlees gekoeld en al vervoerd wordt. Hierdoor weet u zeker dat het vlees nog goed is wanneer het bij u aankomt. Omdat het versturen van vlees aan allerlei vooropgezette eisen moet voldoen kunt u er zeker van zijn dat het vlees op een goede manier bij u aankomt.